Wie ben ik?

stef

Ik ben Stéphanie. Ik ben lerares Frans voor buitenlanders en ik heb een master in taal leren via nieuwe technologie. Ik werk halftijds voor eXplio, een servicecentrum voor ontwikkeling, implementatie en realisatie van e-learning in onderwijs en bedrijven.

Ik kom uit Frankrijk en mijn moedertaal is dus Frans. Ik spreek ook Engels, Nederlands, een beetje Duits en ook Spaans.

Ik ben al jarenlang een fervente voorstander van het vroegtijdig leren van talen. Tijdens mijn masterstudie ben ik vertrokken naar Duitsland om in een Franstalige peuter- en kindertuin te werken waar de Duitse en Franstalige kinderen samen speelden en volledig werden ondergedompeld in een Frans taalbad. Er werd geen verschil gemaakt tussen de Duitstalige en de Franstalige kinderen en het resultaat na een paar maanden was verbazingwekend 🙂

Drie jaar geleden heb ik met een groep enthousiaste Franse mensen een vzw opgericht onder de naam La bande à Gavroche. De bedoeling was om Franstalige kinderen die in Gent wonen en in het Vlaamse onderwijs naar school gaan op een speelse manier Frans te leren. Onder meer door deze ervaring heb ik opnieuw veel nagedacht over tweetaligheid in het gezin. Ik heb ook workshops georganiseerd over babygebarentaal voor jonge peuters die nog niet kunnen praten maar die veel nood en zin hebben om te communiceren.

Door de combinatie van die twee interesses, ben ik mij gaan verdiepen in het gebruik van gebaren om te leren praten en om een vreemde taal te leren. Beetje per beetje heb ik een oude droom teruggevonden: Frans (en andere talen) leren aan kinderen door te spelen, gebaren te gebruiken, liedjes te leren en plezier te maken.

Zo is Logo KidsTalen-t  tot stand gekomen: de wens om het talent van kinderen voor het leren van vreemde talen te ontplooien.